Boka klimatsmart middag

Dagens klimatsmarta middag; 2-rätters lakto-ovo-vegetariskt. Serveras från 15:e april till 15 oktober kl. 18.30-20.00. Förbokas på kuststationen@gmail.com senast kl. 18.00 dagen innan du vill komma.   Pris 250:- för vuxna och 150:- för barn 4-15 år.

Vår matlagning bygger på omsorg om naturen och vi använder därför mest närproducerade produkter och lagar vegetariska rätter. Vi har öl- och vinrättigheter och serverar öl från tre av traktens mest uppskattade lokala bryggare.

Måndag:

Förrätt: Morotssoppa med tångknäcke och hummus.

Huvudrätt: Rotfruktsgryta med kokosmjölk.

Tisdag

Förrätt: Ostronskivlingsoppa med havrebaguette.

Huvudrätt: Råraka på rödbeta med grönmögelost och valnötter.

Onsdag

Förrätt: Majssoppa med sweet chili och rostade pumpakärnor.

Huvudrätt: Morots-otto med mejram.

Torsdag

Förrätt: Ugnsbakad lök gratinerad med Smörkulle-ost och rostade hasselnötter.

Huvudrätt: Grön ärtsoppa med örtkräm  och oliv/tång-foccia.

Fredag

Förrätt: Palsternacks-soppa med ruccola-pesto.

Huvudrätt: Kålrotsstomp med tryffel- och sojastekt ostronskivling och sweet chili-sås.

Lördag

Förrätt: Grönsakssoppa Steninge-style och foccacia med rosmarin.

Huvudrätt: Ugnsbakad rotselleri med kryddig fräst vitkål.

Söndag

Förrätt: Rödbetssoppa med creme fraiche och persilja.

Huvudrätt: Gratinerad linsgryta med feta-ost med fräst palsternacka & morot.

Valbar efterrätt – 50:-

Efterrätter:

Tre sorters sorbet med färskskuren fruktsallad och hemgjord chokladsås.

Gröt brûlee med havtorn och hjortron (Gröt-VM-vinnare i specialklassen 2019).

————————————————————————————————————————————–

Kaffe / te ingår i dagens middag