Dagens klimatsmarta middag; 2-rätters lakto-ovo-vegetariskt. Serveras från 15:e april till 15 oktober kl. 18.30-20.00. Förbokas på kuststationen@gmail.com senast kl. 18.00 dagen innan du vill komma. Pris 200-250:- för vuxna och ca 150:- för barn 4-15 år. Variationen i pris beror på vilka råvaror som ingår i menyerna.
Vår matlagning bygger på omsorg om naturen och vi använder därför mest närproducerade produkter och lagar vegetariska rätter. Vi har öl- och vinrättigheter och serverar öl från tre av traktens mest uppskattade lokala bryggare.
Måndag:
Förrätt: Bruschetta med kronärtskockspesto och gulbetor.
Huvudrätt: Krämig mandelpasta med rostade tomater och örter.
Tisdag:
Förrätt: Ostronskivlingssoppa med vitlöksbröd.
Huvudrätt: Matveteotto med dagens ugnsrostade grönsaker och marinerad blomkålsstek.
Onsdag:
Förrätt: Grönsakssoppa Steninge style, en klar buljongsoppa full med lokala säsongsbaserade grönsaker.
Huvudrätt: Här-gjord morotsfalaffel som serveras med en syrlig blomkålstabbouleh.
Torsdag:
Förrätt: Gratinerade gul och rödbetor med persilja.
Huvudrätt: Fransk löksoppa serveras med en västkustinspirerad tortilla Dosa.
Fredag:
Förrätt: Pizza Bianco med potatis, palsternacka och äpple. En tunn och knaprig pizza med välkända smaker på nya sätt.
Huvudrätt: Gratinerad chili. En mustig och matig chili gratinerad med fetaost, serverad med vitlöksbröd.
Lördag:
Förrätt: Carpaccio på lokala betor.
Huvudrätt: Pasta di limone. En gräddig pasta med fräschör.
Söndag:
Förrätt: Havscocktail med alger.
Huvudrätt: Gratinerad rotselleri serveras med en ljummen matvetesallad och coleslaw.
Valbar efterrätt – 50:-
Efterrätter: Två sorters sorbet med hemgjord chokladsås.
Gröt brûlee med havtorn och hjortron (Gröt-VM-vinnare i specialklassen 2019).
Kaffe / te ingår i dagens middag