Grönkålsdag i Steninge kuststations regi; skörda, laga, ät & lär om världens bästa och godaste grönsak – grönkål

Dagens upplägg 28:e september:
10.00 Samling på Tångagård i Lastad som bl a odlar krav- och eko-grönkål. Vi börjar med fika; kaffe/te och grönkålsknäckemacka.
10.30-11.45 Grönkåls-skörd med Catarina & Bengt som ciceroner (som äger och driver Tångagård). I deras gårdsbutik finns möjlighet att köpa grönkål och andra grön- och rotsaker även för eget bruk.
12.15 Färd till Steninge kuststation.
13.00 Grönkålslasagne serveras till lunch på Steninge kuststation.
14.00 -15.30 Matlagning – 10 olika rätter med inslag av grönkål.
15.30 Fika på grönkålscroissant och kaffe/te.
16.00-17.00 Föreläsning om varför grönkål är världens bästa grönsak av Andrea Stiuca som är hållbarhetsnörd, pedagog & kostrådgivare med en dröm om att växtbaserad kost ska revolutionera vårt sätt att se på mat samt främja vår hälsa genom att förändra vår livsstil med små men stadiga steg. Andrea driver eko-LOGISKT konceptcafé & butik i Falkenberg.
17.30-18.00 Mini-provning av öl som passar till grönkål tillsammans med bryggare Patrik Andersson från Imperiebryggeriet.
18.15-19.00 Provning av ytterligare drycker, bl a hantverksviner och alkoholfria alternativ, som passar till grönkål tillsammans med vår hus-sommelier Eva Maunsbach, från Principium – dryck med ursprung.
19.15-20.30 Grönkålsbuffé på ca 10 grönkålsrätter serveras.

Anmäla dig redan nu – begränsat antal platser – pris 1600:-/deltagare – då ingår grönkålsskörd, grönskålsföreläsning, 2 x fika, lunch, grönkålsbuffé, öl- och vinprovning – mejla din anmälan på kuststationen@gmail.com