MTB (Mountainbike)

Program och info om MTB-helg för tjejer – Steninge Kuststation 13-15 september 2019

Om Steninge Kuststation

Steninge Kuststation ligger ett stenkast från Kattegatt, mitt emellan Halmstad och Falkenberg. Kuststationen drivs av Catarina och Per, som i sin tur drivs av att ge besökaren en fin helhetsupplevelse att minnas länge. Mat, boende och värdskap är viktiga ingredienser i konceptet på Kuststationen. Maten är till största delen vegetarisk, med inslag av fisk, och baserad på såväl närodlade råvaror som säsongsbaserade. Den rikliga frukostbuffén är ett kapitel i sig, där tvåfaldiga världsmästaren i grötkokning (Ja, i Skottland tävlar man i VM i havregrynsgröt varje år sedan 25 år tillbaka) är självaste Per på Kuststationen.

Rummen är mysigt inredda, mestadels med resårssängar och i priset ingår att du bor i tvåbäddsrum. Toalett och duschar utanför i korridoren. Vill man hellre ha ett rum för sig själv går det bra att boka, då till ett tillägg på 200 kr per natt.

De gemensamma ytorna, såväl inomhus som utomhus är som gjorda för ”trivsamt häng” och vill man bada bastu och svalka sig i havet så finns möjlighet till det.

Programmet i stora drag

Fred 13/9

Ankomst och incheckning från klockan 15.30 och framåt. För de som vill och hinner tar vi mellan kl 17.00-18.30 ca en kortare cykelrunda, på flowiga stigar precis runt husknuten.

Gemensam välkomstdrink (ca kl 19.00)

Kvällsbuffé

Lörd 14/9

Frukost bestående av Kuststationens närproducerade frukostbuffé med bland annat världsmästargröt, smoothies, fruktsallad och nybakat bröd.

Heldags cykeltur söderut mot Halmstad med omnejd. Turen går mestadels på lättcyklade stigar, strandängar och grusvägar. Stopp för fika och lunch utmed vägen. Åter på Kuststationen cirka 17.00.

Tid för bastu, havsbad eller bara ta det lugnt.

Tre rätters middag

Trivsamt ”after-bike-häng” i Hambe-verandan. ”After-bike-puben” är också öppen för den som så önskar.

 

Sönd 15/4

Frukost på Kuststationen

Halvdags cykeltur norrut. Turen går på strandängar utmed havet och sedan en bit inåt landet. Avslutas med en rolig klättring uppför (lååååång backe men långt ifrån omöjlig) och belöningen är en makalös utsikt och roliga nedförslöpor tillbaka till Kuststationen.

Lunch på Kuststationen

Avslut ca 14.30

Praktisk information

Deltagare tar själva med sig sin MTB. Saknar du egen MTB så kan vi ombesörja kontakt för att hyra cykel på plats.

Cykelturerna leds av Frida Fernbrant och Lisa Petrelius, vilka bor i området och väl känner till cykelstråken. (De kallar sig själva för proffs på just Njutarcykling och vill du veta mer om Frida och Lisa så finns de på facebook och Instagram under namnet Happybikerchicks)

Var och deltar på eget ansvar och ombeds ha ett försäkringsskydd som täcker detta.

Efter anmälan kommer ett mer detaljerat program, packlista etc. att mailas ut. Då kommer också möjlighet att finnas att önska boende (rumskamrat) samt meddela eventuella allergier etc.

Anmälan till MTB-helgen görs via e-post till Steninge Kuststation – kuststationen@gmail.com. För frågor går det också bra att ringa till Kuststationen på tfn 070-566 62 44.  Priset för hela kalaset är 3050:-/person. Efter anmälan skickas en faktura som ska vara betald inom 14 dagar. Skulle du ha oturen att bli sjuk och behöva avboka din plats så får du pengarna tillbaka vid uppvisande av läkarintyg. Behöver du avboka av annat skäl så kan du överlåta platsen till någon annan.

Cykelhelgen bygger på konceptet Njutarcykling, i vilket vi lägger värderingarna Vacker natur, God mat och Skön gemenskap.

Helt enkelt en helg att både längta till och leva på länge!

 Varmt välkomna önskar

Frida och Lisa

Catarina och Per