Ny bok!

Catarina, som är en av ägarna till Steninge kuststation har skrivit en vandringsguide till några av de finaste kustvandringarna utmed Kattegatt. Den innehåller sju härliga vandringar.

  1. Hallands Väderö
  2. Hovs Hallar
  3. Prins Bertils stig
  4. Haverdal
  5. Steninge
  6. Morups Tånge
  7. Anholt

Boken riktar sig till dig som gillar att vandra utmed havet. Tanken med turerna är inte att hela tiden bara ånga på och tillryggalägga en så lång sträcka som möjligt. Ledordet för den här vandringsguiden är istället njutning och följande citat av fotografen Christer Strömholm.

”Det är den som går vilse som finner de nya vägarna.”

Det betyder att det är en vandringsguide som uppmanar till den vandring som du känner för just i nuet. Det kan gå långsamt och det kan bli stopp på ställen som väcker din nyfikenhet. Den som vandrar utmed havet kan också tillåta sig att vara lite vilse en stund. Havet finns alltid där och du kan därför alltid orientera dig. Det är såklart inte meningen att du ska tappa bort dig helt, men om du vågar tappa fotfästet en liten stund kan du få uppleva något du inte hade förväntat. Det är existentialisten Sören Kirkegaard som ger den inspiration som handlar om att tappa fotfästet. Du får träffa några fler tänkare på de kommande turerna som har idéer som kanske kan inspirera dig till något nytt och oväntat.

Förhoppningen är att både din kropp och din knopp ska få njutning av de tips som finns i den här boken och att de vandringar du gör kanske ibland ger dig en känsla av att släppa taget och bara flyta med.

Bokens turförslag leder dig till platser där du kan njuta av ett litet stycke sandstrand där vattenytan står spegelblank i kvällsljuset eller till klippformationer som vågorna kastar sig fradgande över med stormstyrka. Skulle du välja att vandra samma tur två olika dagar är det två helt skilda upplevelser. Havet visar oss naturens ytterligheter och allt däremellan varje dag. Den som tar sig tid att uppleva och vara närvarande i naturens egen underhållningsvärld behöver aldrig ha tråkigt.

Din ciceron på turerna är Catarina Arvidsson, som haft ynnesten att under de senaste 54 säsongerna få njuta av Kattegatts kust och som är bosatt i Steninge. Catarina är både certifierad naturguide och mindfulness-instruktör och driver Steninge kuststation.

Beställ boken genom att mejla på kuststationen@gmail.com – pris 145:- + frakt och 5:-/bok  går till Världsnaturfondens projekt ”Rädda haven”.