Om oss

Välkommen till Steninge kuststation

Med utsikt över havet, precis mitt emellan Halmstad och Falkenberg, ligger Steninge kuststation.

Förutom att vara ett genuint trevligt ställe ett stenkast från havet, är Steninge kuststation också en slags utpost för vandrare, cyklister och andra naturälskare! Kuststräckan mellan Halmstad och Falkenberg, som fått tre stjärnor i guide Michelins gröna guide, är en njutning att uppleva till fots, på cykel eller från vattnet.  Catarina, som driver kuststationen är entusiastisk vandrare, som varit runt på många ställen både i Sverige och utomlands. Vandrings- och cykelmöjligheterna kring Steninge är helt unika. Du har tillgång till omväxlande terräng, som sand, strandäng och lätt klippterräng, hela tiden i havets absoluta närhet. Med vågornas brusande som bakgrundsljud och den obrutna horisonten i blickfånget kan du få den skönaste inramningen för att uppleva en stund vid havet.

Steninge kuststation har öppet året runt för event- och gruppbokningar och på sommaren för enskilda bokningar

Steninge kuststation passar såväl för dig som vill vara aktiv som för dig som enbart längtar efter ett naturskönt övernattningsställe. Det går också bra att abonnera vårt ställe för konferensen eller kanske träningsläger eller kör-läger. Det är möjligt att abonnera hela eller delar av huset. Här finns den rymliga matsalen, allrummet i den ljusa inbjudande verandan. Våra sovrumm ligger bara en trappa upp från övriga utrymmen. I vårt lilla nyrenoverad annex kan du bo om du reser med husdjur. Vi erbjuder olika kravlösa och avslappnade aktiviteter. Under fliken upplevelser kan du se vad som är på gång. Välkommen att delta!

Välkommen hälsar Catarina 

Fler tips

Steninge havsbad ligger 200 meter från vår trädgård. Här kan du bada både från sandstrand och ifrån stenpiren som har badstege.

Om havet någon gång inte skulle kännas inbjudande kan du åka till Getinge-utomhusbasäng som bara ligger 8 km bort.

Från piren till Stora Skär kan du också fiska småkrabbor eller snorkla efter blåmusslor. Vill du fiska med kastspö finns det möjligheter norr eller söderut längs med kusten.

Vind, våg- och kite-surfing-möjligheterna i närområdet är mycket bra. Både Vilshärad, Ringenäs och Tylösand är populära surf-spots.

På bekvämt promenadavstånd från Steninge kuststation ligger Göstas Café och Restaurang och populära Restaurang Skepparstugan, båda sommaröppna – ofta lite till!

Minigolfbanan ligger bara 400 meter bort. Inom 20 km finns 5 olika golfbanor.
Närmaste mataffär finns i Haverdal, 5 km bort, öppen alla dagar.

Hallandstrafikens buss 350 går Halmstad – Skipås – Falkenberg med hållplats inom 200 meter.

Väl på plats hos oss berättar vi gärna om kortare och längre vandringsturer längs med havet. Till exempel vandringar från Skrea till Steninge, 4-6 tim, cirka 16 km. En vandring inklusive vad. Eller lite kortare tur från Vilshärad till Steninge, 3-5 tim, cirka 12 km. Självklart finns det även betydligt kortare vandringar än så.

Mjellby konstmuseum
Halmstadgruppens museum. Bra utflyktsmål även för barn.

Riccardos glass
italiensk glass och café på Möllegård.

Prostens pizza
 

i Skrea.

Göstas café och restaurang
i Steninge.