Ät hos oss i sommar!

Världsmästarens grötbok

    Mat på Steninge kuststation

 

Vår matlagning bygger på omsorg om naturen och vi använder därför mest närproducerade produkter och lagar vegetariska rätter. Vi har öl- och vinrättigheter och serverar öl från tre av traktens mest uppskattade lokala bryggare.

Hos oss finns också den trevliga grötbaren där den tvåfaldige världsmästaren i grötkokning, Per Carlsson, kokar goda, överraskande och nyttiga gröt-varianter – som passar superbra för dig som ska cykla en bit på Kattegattleden. Vi har också ett fik som är öppet under sommaren där vi serverar matiga luncher och lokalproducerade drycker och såklart fika-godsaker.

Här nedanför hittar du våra öppettider:

Frukostbuffé – har blivit take away-frukost istället! Vi laddar vår take-awayfrukostpåse med  bl a supergröt & vaniljplättar med blåbär. Frukosten är One Planet Plate certifierad (WWFs certifieringssystem för klimatsmart mat och ökad biologisk mångfald). Steninge kuststation är Hallands första One Planet Plate-certifierade anläggning!

Frukosten kan också fås som bricklunch i vår trädgård eller avnjutas inne i vårt nyrenoverade fik.

Öppet för take away-frukost från 4 april och alla helger i april och maj 08.00-12.00

OBS! Du måste förboka även take away-frukosten – senast kvällen innan före kl 19.00 på kuststationen@gmail.com

Pga corona-läget kan vi inte servera vår omtyckta frukostbuffé. 

Pris 125:- för vuxna och 65:- för barn 4-12 år.

Tar du med egna kärl att hämta din take away-frukost i så får du 10:- rabatt. Då behöver du ta med kaffe/te-mugg, smoothie-mugg, mugg/skål för over-night oats (vår super-gröt!) skål för plättar och kanske en burk med lock för vår macka på hembakt havre- och rågbröd.

Fiket med bl a bakverk och matiga luncher fö dig som vill vara aktiv, kaffe, te och lokalproducerade drycker öppnar i juni 2020 och har öppet till augusti kl. 12.00-16.00.

Vi älskar den halländska grönkålen och vi har även flera rätter som innehåller tång eller alger som ju är en klimatsmart och jättegod matingrediens. Vårt fik håller öppet så mycket som möjligt, men ibland har vi bokningar som gör att vi inte kan ha öppet för fler gäster. Håll koll på hemsidan efter våra aktuella öppettider.