Upplevelser på Steninge kuststation

På Steninge kuststation finns det möjligheter att njuta av naturupplevelser både på land och till havs. Vi, Catarina och Per, som driver kuststationen, älskar att vandra, paddla och SUP:a (paddla Stand Up Paddleboard). På vintern gillar vi att åka skidor mellan fjällstationer och stugor både här hemma i Sverige och utomlands. Vi vill ta med oss den härliga fjällsstationskänslan med möjlighet till trivsamt boende, bra mat och härliga upplevelser i naturen till den vackra miljön vid Kattegatts kust och kallar därför  vårt ställe för kuststation.

Du kan välja att njuta av upplevelser runt Steninge kustatation på egen hand eller i grupp med guide. Vi kan också hjälpa dig att skräddarsy ett upplägg utifrån dina önskemål. Det är bara till att höra av dig till oss. Välkommen!

Några av våra upplevelser

Utflykter i Ingeland

Utflyktskoncept för dig som vill upptäcka spännande platser Steninge – platser som inspirerat Alf Hambe till visor och dikter. Vandra till platser som Höjesten, Havriket, Molomberget, Stora trollstenen, Gröna Dimmans skog och Kung Inges hög. Både för vuxna & barn – särskilt om du gillar natur, bus & har fantasi! Utflykten passar att göra året om.
Läs mer

Steninge Sagostig

Ett äventyr för barn som bygger på Alf Hambes dikter, visor och hans roman sagan om Ingeland.
Läs mer

Solnedgångsvandringar

Vi fixar skjuts till Livräddningsstationen i Särdal där Harplinge hembygdsförening guidar. Sedan vandrar vi utmed havet tillbaka till Steninge förhoppningsvis med solnedgången i blickfånget. Onsdagkvällar i juli.

Kajak- och SUP-uthyrning

Hos oss finns det finns möjlighet att följa med på guidade kajakturer, du kan också hyra kajaker eller SUP-brädor per timme på hos oss. 

MTB-guidningar med MTB i Steninge

MTB-guiderna arrangerar både korta och längre MTB-turer. Förfrågngar via
https://www.facebook.com/Mtb-i-Steninge-885892898118680/timeline/