Upplevelser på Steninge kuststation

På Steninge kuststation finns det möjligheter att njuta av naturupplevelser både på land och till havs. Vi, Catarina och Per, som driver kuststationen, älskar att vandra, paddla och SUP:a (paddla Stand Up Paddleboard). På vintern gillar vi att åka skidor mellan fjällstationer och stugor både här hemma i Sverige och utomlands. Vi vill ta med oss den härliga fjällsstationskänslan med möjlighet till trivsamt boende, bra mat och härliga upplevelser i naturen till den vackra miljön vid Kattegatts kust och kallar därför  vårt ställe för kuststation.

Du kan välja att njuta av upplevelser runt Steninge kustatation på egen hand eller i grupp med guide. Vi kan också hjälpa dig att skräddarsy ett upplägg utifrån dina önskemål. Det är bara till att höra av dig till oss. Välkommen!

Några av våra upplevelser

After beach med musik, lite spännande käk och goda drycker i vår trädgård. Vi kör detta koncept en eller två gånger i veckan under juli. Vi lägger ut info 4-5 dagar innan när vi vet att det blir gött väder. Vi har musik-underhållning från sköna lokala förmågor och har lite olika dryckesteman varje gång. Ta med egna filtar och njut i vår fina trädgård. Kolla instagram @steningekuststation för att vara uppdaterad.

Alfs afton 21/6  – Förra året startade vi i samverkan med Visklubben Skeppet ett evenemang på Alfs namnsdag – och den Alf vi talar om är såklart Alf Hambe som avled förra våren. Till hans ära har vi nu varje år på Alf-dagen en konsert till hans minne hos oss. Tiden för arrangemanget är kl. 18-20 och vi serverar mackor, sallader, te, kaffe, öl och vin. Gratis inträde.

Ölprovning med Timjans Brygghus från Söndrum 24/6 kl. 15-17. Vi gillar verkligen alla lokala bryggerier som har börjat poppa upp i vår närhet. I år inleder vi ett nytt samarbete med Timjans Brygghus som gärna vill ge en personlig introduktion till sina spännande ölsorter. Kom och prova omsorgsfullt brygd öl från Söndrum och lyssna till Timjans ölhistorier. 

Mindfulnesskväll vid havet 26/6 kl. 19.00- 20.00 Ta gärna med en yoga-matta eller kudde att sitta på. Pris 100:-/person. Ledare – mindfulnessinstruktör Catarina Arvidsson.

Ute-bio-premiär 30/6 kl. 20.30 på storbildsskärm. Ta med egen brasse-stol och kanske en skön filt och kolla på film i vår trädgård. Vi säljer pop-corn & läskeblask!

Solnedgångsvandring 3/7 kl. 19.00-20.30 mellan Särdal och Steninge 19-20.30. Samling kl. 19 vid Livräddningsstationen i Särdal. Guidad vandring över strandängarna utmed Kattegatt. Avslutning vid Steninge kuststation med ett glas alkoholfritt bubbel som ingår i priset. Pris 230:-/person. Guide certifierad naturguide Catarina Arvidsson.

Mindfulnesskväll vid havet 10/7 kl. 19.00- 20.00 Ta gärna med en yoga-matta eller kudde att sitta på. Pris 100:-/person. Ledare – mindfulnessinstruktör Catarina Arvidsson.

Kvällsvandring till Champagne-hyllan på Skipås 17/7 kl. 19.00- 20.30. Härlig vandring i skogarna på Skipås med stopp vid utsiktsplatsen Champagne-hyllan. Ett glas alkoholfritt bubbel ingår i priset. Pris 230:-/person. Guide certifierad naturguide Catarina Arvidsson.

Fatbike-cykling utmed havet guidat av Happybikerchicks. Turen avslutas med after-bike på Kuststationen, 18 och 25 juli kl. 16.30-19.30.

Utflykter i Ingeland

Utflyktskoncept för dig som vill upptäcka spännande platser Steninge – platser som inspirerat Alf Hambe till visor och dikter. Vandra till platser som Höjesten, Havriket, Molomberget, Stora trollstenen, Gröna Dimmans skog och Kung Inges hög. Både för vuxna & barn – särskilt om du gillar natur, bus & har fantasi! Utflykten passar att göra året om.
Läs mer

Steninge Sagostig

Ett äventyr för barn som bygger på Alf Hambes dikter, visor och hans roman sagan om Ingeland.
Läs mer

Solnedgångsvandringar

Vi fixar skjuts till Livräddningsstationen i Särdal där Harplinge hembygdsförening guidar. Sedan vandrar vi utmed havet tillbaka till Steninge förhoppningsvis med solnedgången i blickfånget. Onsdagkvällar i juli.

Skriv för livet

En kreativ helg (3-5 maj 2024) fylld med ord och rörelse på Stenige Kuststation
Läs mer här.

Kajak- och SUP-uthyrning

Hos oss finns det finns möjlighet att följa med på guidade kajakturer, du kan också hyra kajaker eller SUP-brädor per timme på hos oss. 

MTB-guidningar med MTB i Steninge

MTB-guiderna arrangerar både korta och längre MTB-turer. Förfrågngar via
https://www.facebook.com/Mtb-i-Steninge-885892898118680/timeline/