Kustvandringsupplevelse i tre naturreservat

2-dagars paket med mat, boende  = 2180:-/person.

Om du gillar att vandra med fri horisont och uppleva havet, stränderna och klipporna utmed Hallands vackra och omväxlande kust så är detta en vandringsupplevelse för dig. Du får njuta av två sköna vandringsdagar i omväxlande och njutbara omgivningar och platser som i folkmun kallas för Havriket, Guds gröna ängar & Champagne-klippan.

Detta ingår i 2-dagars kustvandringspaket:

• Boende i dubbelrum två nätter på Steninge kuststation – 200 meter från Kattegatts strand och ett stenkast från Steningekustens naturreservat. Rummen, i det gamla anrika trähuset som på 1930-talet var ett badhotell, är nyrenoverade och mysiga med sköna resårsängar. Lakan, handdukar och städning ingår i priset. Alla rum har egen dusch och toalett.

• 3- rätters frukost som bordsserveras två morgnar. Steninge kuststation är faktiskt världskänt för vår frukost som är huvudsakligen ekologisk och vegetarisk. I grötbaren där vi serverar minst två sorters kärleksfullt kokt gröt varje morgon är det den dubble världsmästaren i grötkokning, Per Carlsson som rör i grytorna. För dig som vill utveckla ditt grötkunnande är vår frukost en unik upplevelse. Även för dig som inte är så grötig av dig finns nyttiga och goda alternativ, t ex hemgjord smoothie på lokala råvaror, nybakt bröd och nystekta plättar.

• Utflyktsmatsäck på dina två vandringar, inkl. alkoholfri piccolobubbelflaska att avnjuta på Champagne-klippan.

• Dagens klimatsmarta middag – huvudrätt och dessert, middag på din första vandringsdag ingår i ditt paket. Kommer du tidigt på incheckningsdagen och vill äta middag då också kan du boka till detta. På Steninge kuststation är hållbarhet och omtanke om naturen vår utgångspunkt för verksamheten. Därför har vi skapat ett klimatsmart matkoncept som utgår ifrån detta.  Dagens middag är alltid vegetarisk och ofta på lokalproducerade produkter eftersom vi strävar efter att lämna ett så litet klimatavtryck som möjligt. Vissa av våra rätter är till och med ”ONE PLANET PLATE”-certifierade enligt WWFs nya system för att mäta matens klimat-påverkan. 

Detta ingår inte:
Ryggsäck för att bära din utflyktsmat i – ta med egen
Termos – ta med egen

Förslag till packlista för vandringspaket:
Vandrarkängor eller liknande
Dagryggsäck
Vind- och vattentäta kläder
Vandringsunderställ om det är blåsigt eller kyligt
Badkläder
Vandrarstavar om du vill – delar av vandringen går på sten och klippor
Termos
Vattenflaska

Kontakt – kuststationen@gmail.com – 070-566 6244