Vandring på Steninge sagostig – paket med övernattning

Vandringspaket på Steninge sagostig (går att boka vilka datum som helst när det finns ledigt boende)

Familjevandringspaket Steninge sagostig – ett hållbart & härligt mini-äventyr för barn och barnsliga vuxna.  Pris 840:-/ vuxen samt 600:-/barn (4-15 år).  Barn under fyra år som inte behöver egen säng = gratis.

I paketet ingår bl a boende en natt i familjerum med färdigbäddade sängar på trivsamma Steninge kuststation, vår omtyckta klimatsmarta frukostbuffé, plätt-pick-nick på sagostigs-vandringen och en mini-skattjakt på stranden där vi både plockar skräp och lär oss mer om snäckor, tång och krabbor. 

På sagostigsvandringen får barnen (och de vuxna) på ett klurigt och roligt sätt veta lite om kultur och historia i Steningetrakten. Sagorna, som är inspirerade av Steninge-poeten Alf Hambe och nytolkade av författaren Kenth Hultqvist, ger sagostigsvandrarna spännande vinklar på  natur- och kultur i omgivningen. Karta och information för självguidad tur ingår.

Vandringen på Sagostigen bygger på sagor som går att lyssna på som ljudfiler via telefon eller padda eller kan någon läskunning läsa IRL (som man gjorde förr i tiden 😊). Vandringen ger inspiration för barn att röra sig mer och uppleva roliga och spännande saker i naturen. Steninge kuststation vill erbjuda hållbara upplevelser inom natur- och kulturturism helt utan prestationskrav och Steninge sagostig är ett bra exempel på en sådan aktivitet. En vandring på Steninge sagostig tar cirka två timmar och passar för barn mellan fyra och elva år (sisådär). Hela sträckan går bra att köra med barnvagn eller rullator om det behövs.

Detta ingår i familjevandringspaketet:

  • Boende i familjerum en natt på Steninge kuststation – 200 meter från Kattegatts strand och ett stenkast från Steningekustens naturreservat. Rummen, i det gamla anrika trähuset som på 1930-talet var ett badhotell, är nyrenoverade och mysiga. Lakan, handdukar och städning ingår i priset. De flesta rum har inte dusch och toalett på rummet, men vi har helkaklade fräscha toaletter och duschar i nära anslutning till alla rum.
  • Frukostbuffé en morgon. Steninge kuststation är faktiskt världskänt för vår frukostbuffé som är huvudsakligen ekologisk och vegetarisk. I grötbaren, där vi serverar minst två sorters kärleksfullt kokt gröt varje morgon, är det den dubble världsmästaren i grötkokning, Per Carlsson, som rör i grytorna. För dig som vill utveckla ditt grötkunnande är vår frukost en unik upplevelse. Även för dig som inte är så grötig av dig finns nyttiga och goda alternativ, t ex hemgjord smoothie på lokala råvaror, nybakt bröd och ekologiska ägg.
  • Plätt-pick-nick med plättar, sylt, frukt, vatten och saft/kaffe/ te ingår.
  • Sagostigskarta med vandringsanvisningar. Vandringen på sagostigen tar ca två timmar.

Detta ingår inte:

Ryggsäck för att bära din utflyktsmat i  – ta med egen

Vatten-/saftflaskor till utflykten – ta helst med egna

Termos – till utflykten –  ta helst med egen

Sittunderlag till utflykten – ta helst med egna

Kontakt – kuststationen@gmail.com – 070-566 6244 Catarina Arvidsson & Per Carlsson